Manusförfattarbesök

Den 26 Maj får Bio Valdemarsvik finfrämmande! Manusförfattaren och skådespelaren Simon Settergren kommer och berättar om filmen ”Kungen av Atlantis” som han både skrivit manus och spelat huvudrollen i. Filmen är en självupplevd berättelse full av absurd humor, starka känslor och mycket kärlek om en schizofren pappa som tror han är kung och en son som försöker hålla honom på jorden

Filmen baseras på Simon Settergrens egen erfarenhet av att växa upp med sin schizofrena pappa. Genom att berätta sin historia hoppas han kunna bidra till en förändring kring de fördomar och den skam, som är förknippade med schizofreni. Han har tidigare skrivit kortfilmerna Ett Hopp och Kerstin Ström som har deltagit på filmfestivaler. Manuset till Kungen avAtlantis har tilldelats Anders Sandrews Stiftelses filmstipendium. Simon har medverkat som skådespelare i kortfilmer, långfilmer och TV-serier. Kungen av Atlantis är Simons långfilmsdebut som manusförfattare.

Kom till Folketshus i Valdemarsvik den 26 Maj kl 18:00, och se filmen därefter svarar Simon på era frågor om hans berättelse både om sin uppväxt och om hur filmen blev till.

Boel Zetterman från Film i Öst inleder med att berätta om vad de stödjer unga filmare i hela regionen.
Varmt välkomna!